Opsætning af skabelonudvidelsen

Om

Dit Piwigo-galleri kan tilpasses ved at udskifte eksisterende skabelonfiler med tilpassede udgaver. For eksempel kan standardheaderskabelonen (header.tpl) erstattes med en tilpasset headerskabelon (my-header.tpl). Efter at have gemt ændringerne i databasen, vil galleriet vise den tilpassede header i stedet for den oprindelige header.
Skabelonudvidelser er en god måde at oprette tilpassede temaer på for både nye og avancerede brugere. Anvendt sammen med LocalFiles Editor kan du oprette dine egne nedarvede temaer.

Oprindelig skabelon

Et tema indeholder et antal skabelonfiler, som udgår gallerisiderne. Det er de oprindelige skabeloner.

Valgfrit URL-nøgleord

Det er ord, som findes i galleri-URL'en efter et modulnavn. De kan også være aktive permalinks (Se permalink-dokumentationen for flere oplysninger). ADVARSEL: hvis den samme oprindelige skabelon og det samme nøgleord anvendes i mere end én tilpasset skabelon, er kun den seneste aktiv.

Bundet tema

Det bundne tema, er temaet hvis skabelonfiler udskiftes.

Hvor er de oprindelige skabeloner?

Oprindelige skabeloner er de skabelonfiler, som leveres med de enkelte teamer. De er gemt i /themes/default/template (eller themes//template). Disse skabelonfiler bør ikke redigeres, hvor de befinder sig, da ændringer vil gå tabt når temaet opgraderes.
Understøttede oprindelige skabeloner er blandt andre:

Gemning af tilpassede skabeloner

Tilpassede skabeloner bør gemmes i mappen template-extension eller undermapper. For eksempel /template-extension/min-standard/header.tpl (eller /template-extension//header.tpl). Skabelonfiler kan have et vilkårligt nanv, som slutter med filudvidelsen .tpl. Skabelonfiler i undermapper viser sig på Skabelon-opsætningssiden som tilgængelige tilpassede skabeloner.

Aktivering af tilpassede skabeloner

Vælg den oprindelige skabelon, som skal erstattes. Det er valgfrit om man vælger et URL-nøgleord for at sikre at den tilpassede skabelon kun vises på sider, med det nøgleord. Vælg et bundet tema og ændringerne vil kun træde i kraft i det tema. Gem dine ændringer i databasen.

Deaktivering af tilpassede skabeloner

Fravælg den oprindelige skabelon og gem ændringerne i databasen.
Slet filerne med den tilpassede skabelon fra mappen template-extension.

Advarsler